Pásztor-pörkölt

default user icon
2 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók (2 éhes főre):
  • 20 dkg kenyérszalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 80 dkg marhacomb (vagy felsál vagy lapocka...)
  • vörösbor

Elkészítés

    Elkészítés: Az apróra vágott szalonnát a fazékba dobom. Nagy lángon kiolvasztom a zsírját. Amikor barnulni kezd, beledobom az apróra vágott hagymát. Kevergetem, majdnem odakozmálásig. Ekkor beleteszem a felkockázott marhahúst, amit addig főzök, míg meg nem fehéredik. Ekkor nyakonöntöm annyi borral, ami elfedi. Fedő alatt kb. 1,5 órán keresztül főzöm, míg meg nem puhul a hús (illetve míg a bor elfő, a pörkölt besűrűsödik). Ízlés szerint sózom.

Megjegyzés

Életem második önálló étele volt, és igen nagy sikert értem el vele (családi körben). Köretnek a többiek tarhonyát javasoltak, szerintem egy jó szelet fehér kenyér és egy kis uborka is tökéletes kíséretet képez. Alapvetően bográcsba tervezték, de mint mondtam, lábasban (főzőlapon) is elkészíthető ízletes étel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Várszegi Rozália 5 évvel ezelőtt
A vörösborral vigyázni kell mert ha sokat öntünk alá akkor savanykás lesz a kaja tőle.Inkább fele bor fele viz.
Páll Ferenc 10 évvel ezelőtt
Én azt tartom, hogy a marhahúst csak paprikásként szabad elkészíteni, mert elég karakteres az íze. A hagymát sós vizben keverem össze, és azt teszem bele a meleg zsírba/olajba és megfőzőm egy kicsit. Miután a húst bele tettem a bográcsba/edénybe, azonnal feltöltöm vízzel, nem pörkölöm. Ezek hatására a szaft sűrű és ízletesebb lesz. A fűszerezés megegyezik a klasszikus paprikásokéval. Érdemes kipróbálni egy pici szerecsndiót is az ízesítéshez. Nagyon feldobja.

Hasonló Receptek

Magazin