Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paszternákos burgonyakrémleves

Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya
  • 45 dkg paszternák
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 szelet szalonna
  • 2 ek vaj
  • bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 9,6 dl tyúkhúsleves-alaplé
  • 2,3 dl tejszín
  • 1 marék tökmag

Elkészítés

    1. A meghámozott burgonyát és paszternákot durvára daraboljuk. A megtisztított hagymát felkockázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk.
    2. A szalonnaszeleteket fazékban ropogósra kiolvasztjuk kb. 5 perc alatt. A pörcöt kiszedjük és darabokra tördeljük. A vajat a kiolvadt szalonnazsírral együtt felhevítjük, majd megpirítjuk benne az előkészített hagymát, fokhagymát, burgonyát és paszternákot. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd felöntjük az alaplével, felforraljuk, és a zöldségeket puhára főzzük kb. 20 perc alatt.
    3. A levest az edényben botmixerrel finomra turmixoljuk, majd a tejszínnel dúsítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és beleforgatjuk a szalonnapörcöt.
    4. Felhevített serpenyőben a tökmagot zsiradék nélkül pirítjuk kb. 3 percig. Végül a levest tálalás előtt megszórjuk a tökmaggal.

    Paszternákos receptek >>> 

    Burgonyakrémleves receptek >>> 

A levest napraforgómaggal és 2 ek felkarikázott snidlinggel is megszórhatod.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin