Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Paszternák-sárgarépa leves

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg paszternák (helyettesíthető zellergumóval is)
  • 25 dkg sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 4 dkg vaj vagy margarin
  • 8 dl csirkeleves (kockából)
  • 25 dkg rókagomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor snidling
  • cukor,
  • szerecsendió,
  • só,
  • bors

Elkészítés

    Elkészítése: A paszternákot és a sárgarépát megtisztítjuk és feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és 2 dkg forró zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, és rövid ideig együtt pároljuk. Felöntjük a levessel, felforraljuk, majd lefedve kb. 15 percig főzzük. Megtisztítjuk a rókagombát, és a maradék zsiradékon 5 perc alatt megsütjük, majd sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt a leveshez, majd az egészet botmixerrel összeturmixoljuk. Cukorral, szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük, végül hozzákeverjük a rókagombát. Apróra vágott snidlinggel díszítjük.

Megjegyzés

1 adag: kb. 315 kalória; 5 g fehérje, 26 g zsír, 13 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 45 perc

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes