Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paszternák-sárgarépa leves

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A paszternákot és a sárgarépát megtisztítjuk és feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és 2 dkg forró zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, és rövid ideig együtt pároljuk. Felöntjük a levessel, felforraljuk, majd lefedve kb. 15 percig főzzük. Megtisztítjuk a rókagombát, és a maradék zsiradékon 5 perc alatt megsütjük, majd sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt a leveshez, majd az egészet botmixerrel összeturmixoljuk. Cukorral, szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük, végül hozzákeverjük a rókagombát. Apróra vágott snidlinggel díszítjük.

Megjegyzés

1 adag: kb. 315 kalória; 5 g fehérje, 26 g zsír, 13 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 45 perc
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss