Elkészítése: A paszternákot és a sárgarépát megtisztítjuk és feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és 2 dkg forró zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, és rövid ideig együtt pároljuk. Felöntjük a levessel, felforraljuk, majd lefedve kb. 15 percig főzzük. Megtisztítjuk a rókagombát, és a maradék zsiradékon 5 perc alatt megsütjük, majd sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt a leveshez, majd az egészet botmixerrel összeturmixoljuk. Cukorral, szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük, végül hozzákeverjük a rókagombát. Apróra vágott snidlinggel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre