Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pászkagombócos libaleves

MME MME
1 1/5
75 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A libaaprólékot megtisztítjuk, jól megmossuk és hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, a rajta keletkezett habot leszedjük. A megtisztított zöldségeket nagyobb hasábokra vágjuk és a leveshez adjuk. Sózzuk, fűszerezzük, egy kanál paradicsompürét teszünk bele, majd takarék
lángon addig főzzük, amíg a hús és a benne lévő zöldségek meg nem főttek. Ezután a levest fél óráig pihentetjük, majd leszűrjük. Amíg a leves fő, elkészítjük a pászkagombócot: a zsírt habosra keverjük, beletesszük a tojást és a tojássárgáját, 1 evőkanál vizet, sózzuk, borsozzuk, kevés gyömbérrel ízesítjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, majd a finomra tört pászkát. Jól összegyúrjuk és fél órán át pihentetjük. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk belőle, forrásban lévő sós vízben, fedő alatt 20-30 perc alatt készre főzzük. Levesestálba tesszük, rámerjük a forró levest és azonnal tálaljuk. A zöldségeket és a húst külön kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek