Elkészítés: Elkészítjük a sajtmártást. A tojást és a lisztet habverővel összekeverjük, fölengedjük a tejjel, beledobjuk a vajat, és tűz fölött habverővel állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Akkor tesszük bele a sajt felét, ezzel felforraljuk, majd a gőzről levéve beletesszük a sajt maradékát, és megsózzuk.
Felhevítjük az olajat, megfonnyasztjuk benne a megtisztított, finomra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, majd beletesszük a darált marhahúst, s addig kavargatjuk, míg meg nem változik a színe. Hozzáöntjük a húslevest, a paradicsomlét, a bort, és forrásig keverjük. Lejjebb vesszük a lángot, s lassú tűzön összefőzzük az ízesítőkkel és a fűszerekkel. Körülbelül negyvenöt perc után, amikor készre főtt, levesszük, ha szükséges, ízesítjük.
Közben megfőtt a félbevágott makaróni. Hozzákeverjük a húsos mártást, olajjal kikent nagy tűzálló tálba tesszük. Hozzáadjuk a sajtmártást, megszórjuk parmezán sajttal. Negyvenöt percig, illetőleg addig sütjük, míg meg nem pirul. Amikor kivesszük a sütőből, öt-tíz percig állni hagyjuk. Szeletekre vágva tálaljuk.