Keress receptre vagy hozzávalóra

Pástétommal töltött paprika és paradicsom

Hozzávalók

  • 2 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • 15 dkg fokhagymás pástétom
  • 15 dkg fűszeres pástétom
  • 2 db édesburgonya
  • őrölt fekete bors
  • bazsalikom
  • olívaolaj
  • 3 dkg füstölt sajt
  • 6 levél jégsaláta

Elkészítés

    1. A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, a csumájukat eltávolítjuk, és megtöltjük a fokhagymás pástétommal. A paradicsom tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk, és megtöltjük a fűszeres pástétommal
    2. A zöldségeket egy nagy serpenyőbe tesszük. Az édesburgonyát megpucoljuk, felszeleteljük, és a zöldségek mellé rakjuk. Megfűszerezzük sóval, borssal és bazsalikommal, majd meglocsoljuk egy kevés olíavaolajjal. Alufóliával letakarva a 180 fokra előmelegített sűtőbe toljuk, és 30 percig sütjük. 
    3. A fóliát eltávolítjuk a serpenyőről, és megszórjuk a zöldségeket a lereszelt sajttal. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk, további 15 percre visszatoljuk a serpenyőt, majd ezután grill fokozaton addig sütjük a zöldségeket, amíg a sajt rápirul a tetejükre. 
    4. Tálaláskor salátaleveleket halmozunk a tányérra, és elrendezzük rajta a sült zöldségeket. 

Megjegyzés

Már régen mutattam töltött zöldségeket, íme egy újabb.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin