A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, a csumájukat eltávolítjuk, és megtöltjük a fokhagymás pástétommal. A paradicsom tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk, és megtöltjük a fűszeres pástétommal.
A zöldségeket egy nagy serpenyőbe tesszük. Az édesburgonyát megpucoljuk, felszeleteljük, és a zöldségek mellé rakjuk. Megfűszerezzük sóval, borssal és bazsalikommal, majd meglocsoljuk egy kevés olíavaolajjal. Alufóliával letakarva a 180 fokra előmelegített sűtőbe toljuk, és 30 percig sütjük.
A fóliát eltávolítjuk a serpenyőről, és megszórjuk a zöldségeket a lereszelt sajttal. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk, további 15 percre visszatoljuk a serpenyőt, majd ezután grill fokozaton addig sütjük a zöldségeket, amíg a sajt rápirul a tetejükre.
Tálaláskor salátaleveleket halmozunk a tányérra, és elrendezzük rajta a sült zöldségeket.