Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Portugál pudingos kosárka (Pastéis de Belém)

MME MME
60 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük a legmagasabb fokozatra (általában 250 fok). A leveles tésztából egy kb. 30 x 20 cm-es téglalapot nyújtunk, majd a hosszabb oldalától indulva szorosan feltekerjük úgy, hogy egy kb. 3-4 cm átmérőjű hengert kapjunk. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük.
  2. Míg a tészta pihen, elkészítjük a krémet: 3,5 dl tejet a cukorral, egy csipetnyi sóval és diónyi vajjal felmelegítünk forrásig. A lisztet csomómentesre keverjük a maradék fél dl tejjel, majd hozzáadjuk a forró tejet, elkeverjük, és állandóan kevergetve kissé lehűtjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, simára keverjük.
  3. Egy 12 adagos normál méretű muffintepsit kivajazunk. A tésztát elővesszük a hűtőből, és kb. 3 cm széles szeleteket vágunk belőle, majd a formákba helyezzük. Kissé bevizezzük a hüvelykujjunkat, majd kosárkát képezünk a tésztából úgy, hogy minél vékonyabb rétegre húzzuk ki, szorosan a forma falához simítva a tésztát. Minden kosárkát 2/3-ig töltünk meg a krémmel.
  4. Kb. 12 percig sütjük, hogy a tészta átsüljön. Ekkor grillfokozatrakapcsoljuk a sütőt, és kb. 4-5 percig sütjük a legfelső rácson, hogy a krém teteje megpiruljon. Langyosan, porcukorral és őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss