Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pasifogó tepsis hús

MME MME
13 3.4/5
60 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: 1 kg burgonyát meghámozunk, és nagyobb kockára vágunk, nyersen szorosan egymás mellé tesszük a tepsibe, kicsit megsózzuk, és kis vajdarabkákat és kevés apróra vágott füstölt szalonnát teszünk rá. Letakarjuk alufóliával, és betesszük a sütőbe, ahol 170 fokon sütjük kb. fél órán át. Ekkor kivesszük a sütőből, és a burgonyára helyezzük a nyers sertéstarja-szeleteket, amit előző nap 1 cm vastagra szeleteltünk, besóztunk, őrölt borssal, fokhagymával, majorannával, köménymaggal és szerecsendióval fűszereztünk. (Lehet csirkével is készíteni, más fűszerezéssel.)

Visszatesszuk a sütőbe, letakarjuk újra alufóliával, és 170 fokon sütjük kb. 40 percig. Ekkor levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük.

Megjegyzés

Ami nagyon jó benne, finom, mindig nagy sikere van, és nincs is vele sok munka. Egyszerűen elkészíthető, és nem lehet elrontani. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss