Pasifogó tepsis hús

default user icon
13 3.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 1,4 kg sertéstarja
  • 5 dkg vaj
  • 5-7 dkg füstölt szalonna
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • köménymag
  • majoranna
  • szerecsendió

Elkészítés

    Elkészítés: 1 kg burgonyát meghámozunk, és nagyobb kockára vágunk, nyersen szorosan egymás mellé tesszük a tepsibe, kicsit megsózzuk, és kis vajdarabkákat és kevés apróra vágott füstölt szalonnát teszünk rá. Letakarjuk alufóliával, és betesszük a sütőbe, ahol 170 fokon sütjük kb. fél órán át. Ekkor kivesszük a sütőből, és a burgonyára helyezzük a nyers sertéstarja-szeleteket, amit előző nap 1 cm vastagra szeleteltünk, besóztunk, őrölt borssal, fokhagymával, majorannával, köménymaggal és szerecsendióval fűszereztünk. (Lehet csirkével is készíteni, más fűszerezéssel.)

    Visszatesszuk a sütőbe, letakarjuk újra alufóliával, és 170 fokon sütjük kb. 40 percig. Ekkor levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük.

Megjegyzés

Ami nagyon jó benne, finom, mindig nagy sikere van, és nincs is vele sok munka. Egyszerűen elkészíthető, és nem lehet elrontani.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bedő Erika 2 évvel ezelőtt
Na ez az egyik étel amit nem lehet abbahagyni... :) Köszi!
Őri Barnabás Mizse 3 évvel ezelőtt
Sziasztok! Nekem is megtetszett a recept, remélem a barátnőmet is meg tudom vele fogni :) én csirkemellel csinálom, remélem jól fog sikerülni :)
mézesmaci 6 évvel ezelőtt
Szia Dolore ez nagyon jó recept,bár pasit már nemakarok fogni és perr pill megtartani sincs kit,de kipróbálom.Macika
Helena 6 évvel ezelőtt
Minél többfajta zöldségből készül, annál finomabb! Én is a húst elulra rakom,csak előtte serpenyőben, fűszerezve hirtelen átsütöm.
Lukács Emőke 6 évvel ezelőtt
Hát ez tényleg egy nagyon jó recept ill.étel.Mi tettünk a krumpli mellé sárgarépát,hagymát és még így is megették a pasik!Köszönjük az ötletet!
Szemere Katalin 7 évvel ezelőtt
Én ugyanezt csinálom, csak a tarja szeleteket bekenem elött e csemege piros arannyal. Nagyon jó!!!
8 évvel ezelőtt
A tepsit bacon szalonnával kibélelni. A végén pedig sz utolsó öt percben jó vastagon megszórni reszelt sajttal!! Hát ez se ront rajta!!!!!!!!!
Gém Vivien 8 évvel ezelőtt
Cserépedényben ( nem pataki, brrr..., mázas! ) tejöllel az igazi!!! Próbáljátok ki így is!
9 évvel ezelőtt
Én pulykahúsival csináltam, isteni lett, köszi a receptet.
Zsifkovicsné Pillinger Andrea 9 évvel ezelőtt
Bokréta! A hús nem sül meg nagyon, sőt még vizet se kell alá önteni. Ugyanis a krumpli, hagyma, paprika, paradicsom enged annyi vizet, hogy abban a hús megpuhul. Csak az utolsó fél órában veszem le a fóliát, míg megpirítom az egészet. A lényeget elfeljtettem, hogy az egészet bevonom kolozsvári szalonnával. Ettől lesz isteni az egész.

Hasonló Receptek

Magazin