A virsliből pár darabot felvágunk kb. 2,5 cm-es darabokra, majd körben a tészta széleire helyezzük őket. Ezután ráhajtjuk a tésztaszéleket, lenyomkodjuk, majd a virslik mellett bevágjuk a tésztát, és mindegyiket egy mozdulattal elfordítjuk 90 fokos szögben.
A tejszínt megmelegítjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a mustárt, az apróra vágott bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tészta közepét megkenjük a sűrített paradicsommal, rákanalazzuk a sajtszószt, majd rákarikázzuk a maradék virslit, és ráhelyezzük a felszeletelt paradicsomot.
A tojást villával felverjük, majd lekenjük vele a tészta szélét. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd 200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint felszeleteljük, és úgy kínáljuk.
Kicsit más mint a hagyományos pizza, de nagyon finom, és laktató. Egy doboz jó hideg barna sör pedig remekül illik hozzá....
Én Tante Fanny tönkölyos pizzatésztát használtam. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!