Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Párolt vörös káposzta

default user icon
1 4/5
Párolt vörös káposzta

Hozzávalók

  • 1 kg vörös káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál cukor
  • 3 ek olaj
  • 1 kávéskanál ecet
  • 1 kávéskanál köménymag (őrölt)

Elkészítés

    1. A káposzta külső leveleit ledobjuk, majd a többit meggyaluljuk, vagy vékony metéltre vágjuk. Besózzuk, állni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. 
    2. Egy nagyobb lábosban olajat forrósítunk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. A káposztát kicsavarjuk, és a hagymához tesszük. Meglocsoljuk az ecettel, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben hozzáadjuk a köményt, és ha szükséges, kevés vizet. Végül a cukorral ízesítjük.

     

    VÖRÖSBOROS PÁROLT KÁPOSZTA >>> 

    MÉZES-BOROS-KÁPOSZTÁS PITE >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szirmaie
Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! (Én hús mellé csináltam köretnek. Kömény nem volt itthon, ecet helyett pedig fehérbort raktam, de így is jó lett.)

Hasonló Receptek

Magazin