Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Párolt lilakáposztával tálalt kacsacomb

Hozzávalók

  • 4 db kacsacomb
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 fej lila káposzta
  • 1 fej lila hagyma
  • cukor
  • bors
  • köménymag
  • ecet
  • 1 ek zsír

Elkészítés

    1. A kacsacombokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni fél órán át.
    2. Ekkor bőrös felükkel lefelé tepsibe tesszük, mellé rakjuk a darabolt hagymákat és a fokhagymát is. Ráöntünk kb. 4 dl vizet, és alufóliával lefedve előmelegített sütőbe tesszük. Zsír nem kell alá, mert majd kisül annyi, ami elég lesz.
    3. Kb. másfél órán át pároljuk, majd a végén levesszük az alufóliát, megfordítjuk, és 190 fokon még 20 percig sütjük.
    4. A lilakáposztát legyaluljuk, besózzuk hagyjuk állni. A lilahagymát kockára vágjuk és a zsíron megfonnyasztjuk, rátessszük a kinyomkodott káposztát, szórunk rá ízlés szerint cukrot, borsot, köménymagot és kevés ecetet. Fedő alatt puhára pároljuk.
    5. Köretnek krumplipürét készítünk, amire rakunk a kacsával párolódott hagymából is és a párolt lilakáposzával tálaljuk.

    ROZMARINGOS KACSACOMB PIKÁNS ZÖLDSÉGEKKEL >>> 

    MUSTBAN PÁCOLT KACSACOMB HAGYMÁS SZŐLŐVEL >>> 

     

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin