Elkészítés: Az alaposan megtisztított libaszárnyakat megsózzuk, meghintjük törött borssal. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a szárnyakat beletéve minden oldalukra átfordítva elősütjük.
A hirtelen pirosra sütött húst egy tiszta lábasba átszedjük, majd a sütésből visszamaradt olajban a karikára vágott vöröshagymát, sárgarépát, fehérrépát, zellert, fokhagymát megpirítjuk. Kevés paradicsompürét keverünk hozzá, rövid
ideig tovább pirítjuk, és felengedjük vízzel. Egész borssal fűszerezzük, majd az egészet a húsra öntjük, és fedővel letakarva puhára pároljuk.
Ezután a szárnyakat kiemeljük, és a párolólét egy másik edénybe szűrjük.
Az árpagyöngyét jól megmossuk, majd sós vízben puhára főzzük úgy, hogy a forrás után első levét leöntve annyi vízbe tesszük fel főni, amennyit az árpagyöngy magába szív.
A hús leszűrt párolólevét az árpa gyöngyébe öntjük, beletesszük a libaszárnyakat, a zöldborsót és a vágott zöldpetrezselymet. Sütőbe toljuk, és letakarva készre pároljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre