Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párolt lazacszelet

15 perc
egyszerű
átlagos
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazacot megmossuk, egy tányérba tesszük és ráfacsarunk néhány csepp citromlevet.
  2. A bőrével lefele konyhai papírtörlőre tesszük, meghintjük sóval, kaporral.
  3. Egy serpenyőben felolvasztjuk a kókuszzsírt, hozzá teszünk 2-3 citromkarikát, majd kérgesítjük a lazacot: először úgy helyezzük a serpenyőbe, hogy a bőrös része legyen alul.
  4. A lazacot egy percig pirítjuk, majd megfordítjuk. A másik oldalát is egy percig sütjük, majd egy gyors mozdulattal visszafordítjuk a bőrös oldalára.
  5. Öntsük fel zöldségapalé egyik felé, majd lefedve pároljuk 5-6 percig. Az  elpárolódott folyadékot pótoljuk. Tányérra helyezzük a lazacot, meglocsoljuk a szafttal, majd rizzsel illetve párolt sárgarépával kínáljuk.

Megjegyzés

Húsvétkor gondoljunk azokra is, akik diétáznak. Nekik ajánlom a párolt lazacszeletet, és természetesen mindenkinek, aki szereti a könnyed fogásokat. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss