Párolt lazacszelet

Hozzávalók

  • 1 szelet lazac
  • 1 dl zöldség alaplé
  • szárított kapor
  • 2 tk kókuszzsír
  • 1/2 db citrom

Elkészítés

    1. A lazacot megmossuk, egy tányérba tesszük és ráfacsarunk néhány csepp citromlevet.
    2. A bőrével lefele konyhai papírtörlőre tesszük, meghintjük sóval, kaporral.
    3. Egy serpenyőben felolvasztjuk a kókuszzsírt, hozzá teszünk 2-3 citromkarikát, majd kérgesítjük a lazacot: először úgy helyezzük a serpenyőbe, hogy a bőrös része legyen alul.
    4. A lazacot egy percig pirítjuk, majd megfordítjuk. A másik oldalát is egy percig sütjük, majd egy gyors mozdulattal visszafordítjuk a bőrös oldalára.
    5. Öntsük fel zöldségapalé egyik felé, majd lefedve pároljuk 5-6 percig. Az  elpárolódott folyadékot pótoljuk. Tányérra helyezzük a lazacot, meglocsoljuk a szafttal, majd rizzsel illetve párolt sárgarépával kínáljuk.

Megjegyzés

Húsvétkor gondoljunk azokra is, akik diétáznak. Nekik ajánlom a párolt lazacszeletet, és természetesen mindenkinek, aki szereti a könnyed fogásokat.

Biró Sára
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin