Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párolt lazacderék kapros mogyoróburgonyával

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lazacszeleteket citromlével és sóval ízesítjük, majd 1-2 óráig hűtőszekrényben érleljük.

Ezután vajban, fedő alatt pároljuk. Párolólevéből készítjük a mártást a következőképpen: vajban lisztet hevítünk, felöntjük párolólével. A tojássárgáját kikavarjuk tejszínnel, és ezt hozzáadjuk. Sóval, finomra vágott citromfűvel ízesítjük.

A karalábévájóval formázott burgonyát megfőzzük, majd kevés vajon, a felaprított kaporral együtt megfuttatjuk, majd a lazaccal és a citromfüves mártással tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss