Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Párolt káposzta

default user icon
10 3.3/5

Hozzávalók

  • 1 fej fejeskáposzta (vörös vagy fehér)
  • 1 db hagyma
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dl 10%-os ecet
  • 3 dl víz
  • 1 mk őrölt kömény
  • olaj

Elkészítés

    1. A káposztát legyaluljuk és besózzuk. A hagymát felkockázzuk. A vizet és az ecetet összekeverjük.
    2. A porcukrot megkaramellizáljuk, hogy aranybarna legyen. Hozzáadjuk a hagymát, de nem pirítjuk meg, csak megfuttatjuk. Ha a káposzta sok levet eresztett, enyhén kinyomkodjuk, ha nem, akkor az egészet a hagymához adjuk, megszórjuk az őrölt köménnyel, és jól összekeverjük.
    3. Hozzáöntjük az ecetes víz 3/4 részét, a másik 1/4 részt félretesszük szükség esetére (ha elfőne a leve, és még nem puha a káposzta), majd megsózzuk. Kis-közepes lángon fedő alatt, gyakran kavargatva addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul, ez kb. 1 óra, de min. 45 perc. Ha a káposzta megpuhult, fedő nélkül még 5 percig pirítjuk. Sültekhez kínáljuk (liba, kacsa, sertés).

    TIPPEK A TÖKÉLETES PÁROLT VÖRÖS KÁPOSZTÁHOZ >>> 

    3 KLASSZIKUS KÁPOSZTÁS ÉTEL, AMIT MINDENKI SZERET >>> 

    15 EXTRA KÖRET HÚSOK MELLÉ, HA UNOD A RIZST ÉS A KRUMPLIPÜRÉT! >>> 

Megjegyzés

Az ecet-víz mennyiség és arány mindig ugyanannyi, még ha növeljük a többi hozzávalót, azaz pl. nagyobb is a káposzta, több a hagyma... Anyukámtól tanultam, aki az anyukájától tanulta, az meg az én dédnagymamámtól tanulta. Szóval: bevált recept, nem lehet elrontani.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

kerrigan
Én most találtam meg ezt a receptet. Nagyon finom. Viszont még tettem bele ecetet,és egy kis köménymagot is mert nekem úgy izlik.
Bekri
Megcsináltam, én is kevesebbet, csak fél pálinkáspohár ecetet+másik fele vizet raktam hozzá és nekem így volt finom. Köszi a receptet!
sziszan
köszönöm a receptet,kicsit kevesebb ecetet tettem bele.
Bree78
én fehérborecettel csinálom, isteni lesz...sokkal finomabb mint sima ecettel :)
Cherish
nekem is savanyú lett elsőre. :( most sokkal kevesebbel csináltam, így jó lett. :)
cloh05
köszönöm, nekem nagyon finomra sikerült!
Angyalod
Imádom a savanyú dolgokat! ;)
csaba09
Egy kicsit kevesebb ecettel kell csinálni mert így nekem savanyú!
jammy
Nekem így nagyon savanyú lett, pedig nem is öntöttem bele az összes ecetes vizet. Legközelebb jóval kevesebb ecetet keverek a vízhez. Amúgy jó a recept, finom.
garairen
Mivel az ecet jelentősen hátráltatja a káposzta puhulását, én csak a párolás befejezése előtt teszek hozzá ecetet. A recept szerint /épp kipróbálás alatt/ lényegesen tovább tart a párolás, így maradok a régi hbevált receptnél.
Hirdetes

Hasonló Receptek

Hirdetes
Hirdetes