Elkészítése: A jércét megtisztítjuk, darabokra vágjuk. A jércedarabokat megsózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és mintegy tíz percig olajban aranysárgára pirítjuk, aztán addig kivesszük a serpenyőből, amíg abban megforgatjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát és a kicsumázott, szeletekre vágott paprikát. Aztán visszatesszük a jércét, hozzáadjuk a forró vízbe mártott, meghámozott, kockákra vágott paradicsomot, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát, a fűszereket, a bort, s lassú tűzön időről-időre megforgatva legalább háromnegyed órát pároljuk, amíg a zöldségek sűrű mártássá főnek össze. Ha túl sűrű lenne, főzés közben húslevessel engedjük fel. Tálalás előtt – ha szükséges – még ízesítjük. Hasábburgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre