Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párolt hal dalmát módon

MME MME
4.6/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A halat megtisztítjuk, ha szükséges, félbevágjuk. Lábosba helyezzük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Mellétesszük a megtisztított zöldségeket, a megmosott petrezselyem felét. Sóval, borssal, babérlevéllel, fehérborral, citromlével ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg a hal húsa el nem válik a gerincéről. Szűrőkanállal kiemeljük, a szálkákat kivesszük. Előmelegített tálra helyezzük és még forrón meglocsoljuk olívaolajjal. Frissen vágott petrezselyemmel meghintve, citromkakrikákkal díszítve tálaljuk. Főtt burgonyával körítjük.

Ezek is érdekelhetnek