Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Párolt garnélarák citromos rizottóval

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 dl zöldséges alaplé
  • 2 dl rizs
  • olívaolaj
  • vaj
  • ½ fej közepes vöröshagyma
  • ½ dl Chardonnay
  • ½ citrom leve
  • parmezán
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst olaj on felhevítjük, rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd forró zöldséges alaplével fölengedjük, fűszerezzük sóval és őrölt feketeborssal. Rádobjuk a petrezselymet, 1 kanál vajat, ráöntjük a Chardonnayt, rácsavarjuk a citromot, és letakarva, közepes tűzön (néha kavargatva) puhára pároljuk. A jó rizottó puha és szaftos. Ha főzés közben a lé elpárolgott, akkor öntsünk egy kis vizet hozzá.

    A rákot forró serpenyőben, vajon 2-3 percig pároljuk, de grillezhetjük is.

    Tálalás előtt a rizottóba parmezán sajt ot reszelünk. Forrón tálaljuk.

Megjegyzés

ChefLaszlo receptje.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

hancika
Mintha elfelejtették volna h. mennyi rák szükséges....
tigricu
És a rák hol marad?
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes