Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Párolt fogastekercs padlizsános raguval

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 darab fogasfilé
  • kevés só
  • bors
  • fél citrom
  • kevés fehérbor
  • pici fehérborecet
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db sárgarépa
  • 1/2 db vöröshagyma
  • 1/2 db zeller
  • A padlizsános raguhoz:
  • 1 padlizsán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 8 db koktél paradicsom
  • 10 dkg olívabogyó

Elkészítés

    Elkészítés: A párolt fogashoz megtisztítjuk a filézett halat, citromlével meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, feltekerjük, és fogpiszkálóval átszúrjuk.

    Párolólevet készítünk: egy tepsibe vizet engedünk, amit a fűszerekkel, a citrommal és a darabolt zöldségekkel ízesítünk. Előmelegített sütőbe tesszük legalább 15 percre. Belehelyezzük a haltekercseket, amit 5-6 perc alatt, óvatosan készre főzünk.

    A padlizsános raguhoz a padlizsánt részben meghámozzuk, és kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, a szeletekre vágott fokhagymát megfuttatjuk benne, majd jöhet a padlizsán és az olívabogyó is, amivel hirtelen összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és 7-8 perc alatt megpuhítjuk. Amikor megpuhult és kezdenek összeérni az ízek, friss petrezselymet és koktélparadicsomot adunk hozzá, amivel további 1-2 percet pirítjuk.

    A haltekercseket a padlizsános raguval tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin