Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Párolt csirkecomb petrezselymes rizzsel, meggy szósszal

Hozzávalók

  • 4 db alsó csirke comb
  • 1 bögre rizs
  • 60 dkg magozott meggy
  • bors
  • 2 ek cukor
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 db fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek kukorica keményítő
  • 1 ek olaj

Elkészítés

    1. A húst megsózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe tesszük az olajat, a vizet, felmelegítjük ,majd belerakjuk a befűszerezett combokat, és megpároljuk. Ha puhák akkor zsírjára sütjük.
    2. A meggyet feltesszük főni annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízesítjük sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Ha megfőtt kiszedjük a fahéjat, a szegfűszeget és botmixerrel pürésítjük a mártást. Majd visszatesszük a tűzre, és a hideg vízzel kikavart keményítővel behabarjuk. Ha újra felforr akkor kész.
    3. A rizst megmossuk, és 2 bögre hideg vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Az apróra vágott petrezselyemmel elkeverjük. Együtt tálaljuk.

    SÜLT CSIRKE TEJSZÍNES BIRSALMÁS GOMBASZÓSSZAL

    HAGYOMÁNYOS CSIRKEPÖRKÖLT 

Megjegyzés

Ezt a receptet akkor ötlöttem ki először csak magamnak amikor diétáznom kellett .De annyira jól sikerült ,hogy a családom is megkóstolta di

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin