Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Parmezános-póréhagymás-gombás spagetti

default user icon
1 4.7/5

Hozzávalók

  • 50 dkg spagetti
  • 1 szál póréhagyma
  • 30 dkg sampinyon gomba
  • 3 dl főzőtejszín
  • bors
  • oregano
  • parmezán sajt ízlés szerint

Elkészítés

    1. A tésztát a csomagoláson található útmutató szerint sós vízben nem túl puhára, al dente állagúra főzzük.
    2. A póréhagymát karikára vágjuk, majd egy kevés olaj on megpirítjuk. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, és együtt pirítjuk tovább. Megsózzuk, megborsozzuk, ízlés szerint ízesítjük az oregánóval. Hozzáöntjük a tejszínt, majd jól összeforraljuk.  
    3. Amikor a szósz már besűrűsödött, meghintjük a parmezánnal, és körülbelül 5 perc alatt összefőzzük. Ha kész, elkeverjük a tésztával, és forrón tálaljuk. 

Megjegyzés

Gyors, egyszerű, finom - ideális vacsora. Ha valaki dúsítani szeretné, tehet bele sonkát is. Spagetti helyett készíthetjük pennével is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

baratok
A recept nagyon jó, és könnyen elkészíthető, de még jobbá tehető úgy hogy a főző tejszín helyett rendes tejszínt használunk. A főző tejszín zsírtartalma 15% a rendes tejszíné 30% így a rendes tejszín jobban mártássá forralható.

Hasonló Receptek

Magazin