Parmezános-paradicsomos tészta csőben sütve

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 25-30 dkg tészta (penne, rigatoni stb.)
  • 1/2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg paradicsom
  • pár levél bazsalikom
  • oregánó
  • reszelt parmezán
  • kenyérmorzsa
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Először felrakunk egy lábas vizet a tésztának, majd apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomokat kimagozzuk, közepes kockákra vágjuk.

    Egy lábosban 4-5 evőkanál olajat hevítünk, belerakjuk a hagymát és a fokhagymát. Hagyjuk, hogy aranyos színt kapjanak, majd hozzáadjuk a paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval. Közepes lángon hagyjuk főni kb. 15 percig, amíg szószos állagot nem kap. Hozzá lehet adni egy kevés vizet is, ha nem találjuk megfelelőnek az állagát. A legvégén hozzáadjuk az összetépett bazsalikomleveleket.

    Ekkorra a tésztának már kész kell lennie, leszűrjük, majd hozzáadjuk a szószhoz. Végül belekeverünk reszelt parmezánt és fél evőkanálnyi kenyérmorzsát.

    A tésztánkat ezután egy hőálló edénybe öntjük, megszórjuk parmezánnal, majd előmelegített sűtőben 180 fokon átsütjük.

Megjegyzés

A szószhoz adhatunk felkarikázott cukkinit vagy kaliforniai paprikát is, ha tetszik.

Blanca
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin