Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Parmezános-olívás csavart egyszerűen

5/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A sűrített paradicsomot a fűszerekkel és a kanálnyi hideg vízzel alaposan elkevertem.

A tésztát a csomagoláson előírtaknak megfelelően kinyújtottam. A teljes felületét vékonyan megkentem a fűszeres paradicsommal, mindössze 1-1 cm-t hagytam üresen a tészta szélein. A téglalap alakú tésztát a hosszabb oldalai mentén képzeletben elfeleztem. Az egyik felére halmoztam az olívaszeleteket, ráreszeltem a sajtot, a másik felét pedig szépen ráhajtottam. Óvatosan, de határozottan rányomkodtam, majd fordítottam az egészen egy felet, és ismét a hosszabb oldalát magam elé helyezve 2 cm vastag csíkokra vágtam.

A sütőt 180 fokra előmelegítettem, egy közepes méretű tepsit sütőpapírral béleltem.

A töltött tésztacsíkokat gyorsan megcsavartam, majd kis távolságot hagyva közöttük a tepsire helyeztem őket. Ha lett volna időm, 10 percre betettem volna a hűtőszekrénybe, de mivel ezúttal igyekeznem kellett a vendégek érkezése miatt, ez a műveleti elem kimaradt. A tojást kissé felvertem, a csavart rudakat vékonyan megkentem.

12-15 perc alatt aranyszínűre sütöttem. Azonnal tálaltam.

Megjegyzés

Ennek a sós finomságnak nagy előnye, hogy akár előre is elkészíthető, jól záródó dobozban 1-2 napig tárolható, tálalás előtt elegendő a sütőben felmelegíteni – olyan, mintha friss lenne. - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek