Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Parmezános-mascarponéval töltött sós cannoli

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a vajjal, fél kávéskanál sóval és a tojássárgájával összedolgozzuk, majd kb. egy órát hűtőben pihentetjük.
  2. A krémhez robotgéppel kemény habbá verjük a tejszínt a mascarponéval, majd hozzákeverjük a parmezánt, és ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra, majd egy szélesebb pohár segítségével köröket szaggatunk belőle. Habroló csőre tekerjük, ügyelve arra, hogy az illesztések összeérjenek.
  4. Ezután forró olajban, egyesével kisütjük őket 1-1 perc alatt. Óvatosan kivesszük a serpenyőből, papírtörlőn felitatjuk rólik a fölösleges olajat, majd megvárjuk, amíg kihűl.
  5. A habos krémet habzsákba töltjük, és a kihűlt cannolit megtöltjük vele. 

Megjegyzés

Egy tradicionális szicíliai desszert alternatívája, amit sósan készítettem el. - dankoerika

Ezek is érdekelhetnek

Friss