A lisztet a vajjal, fél kávéskanál sóval és a tojássárgájával összedolgozzuk, majd kb. egy órát hűtőben pihentetjük.
A krémhez robotgéppel kemény habbá verjük a tejszínt a mascarponéval, majd hozzákeverjük a parmezánt, és ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra, majd egy szélesebb pohár segítségével köröket szaggatunk belőle. Habroló csőre tekerjük, ügyelve arra, hogy az illesztések összeérjenek.
Ezután forró olajban, egyesével kisütjük őket 1-1 perc alatt. Óvatosan kivesszük a serpenyőből, papírtörlőn felitatjuk rólik a fölösleges olajat, majd megvárjuk, amíg kihűl.
A habos krémet habzsákba töltjük, és a kihűlt cannolit megtöltjük vele.