Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Parmezános krémleves

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál + 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 l tej
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés

    Előkészítés: A zsemlét kb. 1 cm-es kockákra aprítjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet, és apróra vágjuk.

    Elkészítés: Felolvasztunk 1 kávéskanál vajat a serpenyőben, beletesszük a zsemlekockát, és szép arany sárgára pirítjuk. A maradék 5 dkg vajat lábasba tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és halvány sárgára pirítjuk. Felöntjük a tejjel, megsózzuk, borsozzuk, és forrástól számítva kb. 15 percig kis lángon főzzük. Lezárjuk alatta a tüzet, és állni hagyjuk. A levesből kiveszünk egy kis tálkába kb. 2 dl-t, langyosra hűtjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt parmezánt, és simára keverjük. A levesbe habarjuk, de már nem forraljuk tovább. Forrón, petrezselyemmel megszórva, pirított zsemlekockával tálaljuk.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
    1 adag: 286 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Nagyszerű leves egy laza hétköznapra.

Hasonló Receptek

Magazin