Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Parmezános grissini fokhagymás majonézzel

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag élesztő
  • 1 tk só
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 2 ág rozmaring felaprított levelei
  • 2 tk reszelt parmezán
  • 2 dkg fekete olajbogyó
  • A majonézhez:
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl olaj
  • 1 tk citromlé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. Az olajbogyót felaprítjuk. A lisztet tálba szitáljuk. Hozzáadjuk az élesztőt, a sót, az olívaolajat és 1,5 dl vizet. Összedolgozzuk, hozzákeverjük az olajbogyót és a rozmaringot is, és meleg helyen hagyjuk megkelni.
    2. A tojást tálba tesszük, és cseppenként, folyamatosan keverve beledolgozzuk az olajat. Ha már krémes állagú, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a citromlevet. Megsózzuk, megborsozzuk.
    3. A megkelt tésztát négy részre osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk őket, majd felcsíkozzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megszórjuk a parmezánnal, és 200 fokos sütőben 5-10 percig sütjük. A fokhagymás mártogatóval kínáljuk.
A majonéz készítéséhez a tojás és az olaj mindig azonos hőmérsékletűnek legyen!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin