Parmezános pulykamell zöldségekkel

Hozzávalók

  • 15 dkg vegyes zöldsaláta
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 8 szelet pulykamellfilé
  • 4 ek olaj
  • 4 dkg vaj
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 ek citromlé
  • 0,6 dl olívaolaj
  • 0,2 dl fehérborecet
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A megtisztított húst klopfoljuk ki kissé, majd sózzuk be a szeleteket. Mártsuk meg mindet a habosra vert fehérjében, majd egyenletesen szórjuk meg a parmezánnal.

    2.

    Béleljünk ki egy serpenyőt sütőpapírral. Vonjuk be olajjal, helyezzük rá a hússzeleteket. Süssük közepes lángon oldalanként 2-2 percig.

    3.

    Forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a megtisztított, felaprított zöldségeket a zöldborsóval együtt, majd fedő alatt, kis lángon pároljuk az egészet puhára. Végül sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint.

    4.

    A zöldsalátákat mossuk és szárogassuk meg. Közvetlen a tálalás előtt óvatos mozdulatokkal forgassuk össze az olívaolajjal, az ecettel és a citromlével.

Ha egyben vásároljuk a húst, a szeletelésnél nagyon fontos, hogy rostjaira merőlegesen vágjuk fel.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin