Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Parmezán kontra feta - miben, mennyi kalória van 2. rész

default user icon
MME
Mivel nagyon szerettétek a sorozatunk első részét - amit egy amerikai Instagram influenszer inspirált - így elkészítettük a folytatást.

Ha eddig tanácstalanul álltál a pékáruk előtt, és azon gondolkodtál, hogy mégis melyik péksütiben van több kalória, akkor ezek a fotók, most a segítségedre lesznek.

De akkor is jó végigfutni a képeken, ha tudod: ma bizony bűnözni fogsz. A gyorséttermi ételek, és a nasik között is látványos a különbség . 

Sokaknak gondot okoz a diéta kezdeti időszakában a kalóriák számolása. Ha te is segítségre szorulsz, akkor íme néhány hasznos tipp! Ahhoz, hogy fogyjuk, kevesebb kalóriát (és lehetőség szerint kevesebb szénhidrátot) kell bevinnünk a szervezetünkbe. Koplalni NEM érdemes, ugyanis a kalóriát a szervezett a bevitt ételekből, italokból nyeri, és például a testhő termelésére, a légzésre, vagy a mozgásra hasznosítja.  

Azonban nem elég a kalória mennyiségére figyelni, hiszen az is fontos, hogy az adott ételben mennyi, a szervezet számára hasznos tápanyag van. Nem érdemes a lehető legkevesebbet enni, hiszen a szervezetünk - még ülőmunka közben is - folyamatosan éget el valamennyi kalóriát, és koplalás esetén, raktározásba kezd.

A dietetikusok szerint egy átlagos felnőtt nő kalóriaszükséglete 1600-tól 2400-ig terjed, amely így viszonylag széles. Szóval érdemes minden diéta előtt felkeresni egy szakembert, aki nemcsak a számodra legideálisabb étrend összeállításában segít, de abban is, hogy az életmódodnak és az egészségi állapotodnak megfelelő kalóriaszükségletet megállapítsa. 

Kerüld a cukros, telített zsírokat tartalmazó ételeket!  Az élelmiszerek kiválasztásánál mindig törekedj arra, hogy egészséges, friss és tápanyagban gazdag fogás kerüljön a tányérodra. Nem elég a diéta, mozgás nélkül nincs siker! Egy óra futás, úszás vagy biciklizés alatt 400-700 kalóriát égetünk el általában, ráadásul formálódik a testünk, nemcsak elveszítjük a zsírt, de dolgoznak az izmaink is. 

+ 1 kihagyhatatlan tény! Nincs sikeres diéta folyadékpótlás nélkül. Ez minimum napi 2,5-3 liter vizet jelent!

BANÁN KONTRA GÖRÖGDINNYE: MEGDÖBBENSZ, HOGY MIBEN MENNYI KALÓRIA VAN >>> 

NAGY ZABÁLÁS BÜNTETLENÜL - NASSOLNIVALÓK 100 KALÓRIA ALATT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss