Keress receptre vagy hozzávalóra

Pármai csirke mézzel

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személynek:
  • 1 kg csirkemellfilé
  • 2 evőanál margarin
  • 2 evőanál méz
  • 2 dl Tokaji Szamorodni száraz fehérbor
  • 2 dl víz
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt gyömbér
  • 4 dl főzőtejszín
  • 38 dkg tejföl
  • 20 dkg reszelt emmentáli sajt
  • 20 dkg reszelt füstölt sajt
  • 40 dkg szélesmetélt
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: A margarint egy teflon serpenyőbe tesszük, a húsokat bekenjük mézzel, megfuttatjuk a margarinon, míg szép világosbarna máz nem keletkezik rajtuk. Hozzátöltjük a bort és a vizet, ízlés szerint borsozzuk, adunk hozzá szerecsendiót, borsot és gyömbért. Fedő alatt időnként megkavarjuk és puhára pároljuk, a lángról levéve hozzáadjuk a tejszínt, a tejfölt és végül a reszelt sajtot, jól összekeverjük, majd újra lefedjük, a lángot elzárjuk.

    A szélesmetéltet enyhén sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük, majd a csirkés raguval tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin