Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Párizsi süveg

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 12 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 4-5 dkg darált dió
  • A krémhez:
  • 15 dkg cukor
  • 0,75 dl víz
  • 22,5 dkg vaj
  • 7,5 dkg holland kakaópor
  • A bevonáshoz:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • dió apróra vágva

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük (kb. 10-12 perc), majd hagyjuk kihűlni (40 db lett belőle).

A krémhez a cukrot a vízzel felforraljuk. Ha a cukor elolvad, hozzáadunk 5 dkg vajat és a kakaóport, majd ezzel együtt még 1 percig főzzük. Kevergetve teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a maradék vajat, és géppel kihabosítjuk.

Nyomózsákba töltjük a krémet, és a linzerkorongokra kis kúpokat formálunk belőle. Hűtőbe tesszük dermedni, majd ha megdermedt, megmártjuk a gőz felett megolvasztott csokoládéban.

A csokoládé dermedése előtt megszórhatjuk apróra vágott dióval vagy pisztáciával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss