Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Párizsi kocka

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Párizsi kocka

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 22
  • Elküldve: 1

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • fél dl sűrű tejföl
  • 20 dkg étcsokoládé
  • A krémhez:
  • 7,5 dl tej
  • 1 kiskanál vaníliaaroma
  • 35 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg vaj

Elkészítés:

A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a diót, a porcukrot, a tojást, a tejfölt, összegyúrjuk, és lefóliázva hűtőbe tesszük.

A krémhez a tej 3/4 részét a vaníliaaromával és a cukorral felforraljuk, majd a lisztet és a kakaóport a maradék tejjel elkeverjük. A forró tejhez öntve lassú tűzön, kevergetve, sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

A tésztát 2 részre osztjuk, tepsi alja nagyságúra nyújtjuk, külön-külön a tepsi hátlapján kisütjük, majd kihűtjük.

A habosra kevert vajjal összekeverjük a főtt krémet, az egyik lapot megkenjük vele, majd ráfektetjük a másik lapot, bevonjuk az olvasztott csokoládéval, és ha megdermedt, hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott késsel hosszúkás alakúra vágjuk.

Megjegyzés:

A kész párizsi kockát egy éjszakán át pihentessük, hogy a lapok megpuhuljanak, így tálaláskor szépen tudjuk majd darabolni.

A receptet Krisztinsz küldte. Köszönjük!



krisztinsz receptjeiből:
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. augusztus 8. (hétfő) 14:17
    Szia! Igen, megsütöttem. Az enyém is néhány nap állás után puhult meg, de aztán legközelebb tettem bele egy kis szalakálit és attól jó volt. Bocsi, elfelejtettem beleírni a receptbe.
Receptválogatás
Vendégváró pogácsák
Lehet krumplis, sajtos, káposztás, tepertős, túrós és tökmagos, meg persze még ezer féle. Mindenki szereti, minden alkalomra tökéletes, így vendégvárónak is!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Chilis-csokis keksz Chilis-csokis keksz
Tojásos-sajtos csirkemelltekercs Tojásos-sajtos csirkemelltekercs
Zöldségekkel sütött csirkefalatok Zöldségekkel sütött csirkefalatok
Chilis-szójás sült csirkecomb Chilis-szójás sült csirkecomb
Töltött tojás rántva Töltött tojás rántva
Mandulás kávétorta Mandulás kávétorta
Ricottás-cukkinis lasagne Ricottás-cukkinis lasagne
Klasszikus kókusztekercs Klasszikus kókusztekercs
Kímélő zöldségleves Kímélő zöldségleves
Lasagne bolognese II. Lasagne bolognese II.
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123743_krumplifozelek-110.jpg Burgonyafőzelék szárzellerrel – liszt nélkül

Egyszerű alapanyagokból kis rafinériával különlegesen ízletes főzeléket lehet varázsolni az asztalra. A főzeléket sokféleképpen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123748_telifagyi-110.jpg Télifagyi, gyerekkorunk kedvence

A téli fagylalt, azaz a télifagyi igazi retro édesség, amely olyan rajongótáborra tett szert a hetvenes években, hogy ez a múlni…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123590_fagyi-110.jpg Fagylalt Kiállítás és Fesztivál

Március 6-án, 5.000 m2-en, 50 kiállító részvételével nyitja meg kapuit Magyarország első fagylalt tematikájú kiállítása és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123731_finn-110.jpg Furcsa finn finomságok

Az észak-európai gasztronómia egyik fontos és kifejezetten sajátságos konyhája a finn konyha. Bár földrajzilag és történelmileg…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123729_galuska-nokedli-csipetke-110.jpg Galuska, nokedli, csipetke

A magyar konyha egyik legfontosabb körete a galuska, más néven nokedli, melyet néhány perc alatt összeállíthatunk, és már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118327_brokkoli-110.jpg Brokkoli, az egészségőrző

Sokan nagyon szeretik, mások helyből elutasítják. Az utóbbiban talán szerepet játszhat, hogy bár elkészítése nem igényel…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123724_pizza-110.jpg Gyógyreceptek influenza ellen

Idén bennünket sem kímélt az influenza. Én ugyan nem kaptam el, de a férjem igen. Azért nem hagytuk magunkat: rögvest felvettük a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123725_fanny-110.jpg Megjelent a legújabb Fanny!

Megjelent a Fanny legújabb száma jobbnál jobb receptekkel és praktikákkal. Belelapozunk - és megosztjuk egy spenótos-sonkás…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept