Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Párizsi és gesztenyés piskótatekercs

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 rúdhoz:
  • 4 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1 db citrom héja és leve
  • 6 ek hideg víz
  • 20 dkg liszt
  • 8 g sütőpor
  • A krémhez:
  • 3,5 dl habtejszín
  • 20 dkg cukor
  • 12,5 dkg kakaópor
  • 25 dkg vaj
  • A gesztenyéshez:
  • krém
  • 25 dkg gesztenye massza
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • A tetejére:
  • csokoládé

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és levét, és a 6 ek vizet és jól kidolgozzuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszába óvatosan belekeverjük. Kettő 32×40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztamasszát elfelezve beleöntjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb13-14 perc alatt megsütjük.
    2. Két nagyobb konyharuhát porcukorral meghintünk és a piskótát még melegen szorosan feltekerjük. A konyharuhában hagyjuk kihűlni.
    3. A tejszínt a cukorral lassú tűznél addig forraljuk, míg a cukor elolvad. Ezután a kakaóporral és 5 dkg vajjal összefőzzük. A főzött krémet kihűtjük, majd a 20 dkg vajjal habosra keverjük. A kihűlt, egyik piskótát kibontjuk a konyharuhából és a krém 2/3 részével bekenjük úgy, hogy a külsejére is kerüljön a krémből. Ezután feltekerjük. Egy tálcára helyezzük és a megmaradt krémmel bevonjuk.
    4. A másik tekercshez a megmaradt krémet összekeverjük a gesztenyemasszával és a rumaromával és betöltjük vele, a piskótát úgy, hogy a külsejére is jusson belőle. Mindkét rúd tetejére csokit olvasztotunk, amit kissé lecsurgatunk rajta. Csokoládé trióval az egyiket, a másikat ehető dekor cukorral díszítjük.

    9+1 ISTENI PISKÓTATEKERCS, AMIT MINDENKÉPP KI KELL PRÓBÁLNOD! >>>

    11 GESZTENYÉS DESSZERT, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI >>>

     

Megjegyzés

Vasárnapi süteményünk volt. Nagyon finom,ízlett mindenkinek.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin