Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Parfé narancssalátával

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg banán
  • fél citrom leve
  • 1 evőkanál rum
  • 1 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 2,5 dl tejszín
  • A narancssalátához:
  • 4 narancs
  • 2 közepes banán
  • 2 evőkanál narancslikőr vagy triple sec
  • 1 evőkanál finomra vágott pisztácia

Elkészítés

Előkészítés: Hideg vízzel kiöblítünk, és fóliával kibélelünk egy kb. egyliteres edényt. A banánt meghámozzuk, apró darabokra vágjuk.
Elkészítés: A banánt összekeverjük a citromlével, a rummal, és kézimixerrel pürésítjük, vagy egy finom szitán átnyomjuk. A tojást a cukorral felverjük, és vízfürdőben addig verjük, amíg sűrű krémessé válik. Ha a krém térfogata már eléggé megnőtt, félretesszük, és tovább verjük, amíg teljesen kihűl. A tejszínt kemény habbá verjük. A banánpürét belekeverjük a tojáskrémbe, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A keveréket beleöntjük az előkészített edénybe, letakarjuk fóliával, és egy éjszakára a fagyasztóba tesszük. Másnap kivesszük, darabokra vágjuk, és banános narancssalátával tálaljuk. A narancssalátához: két narancsot kipréselünk, a levet félretesszük. Két másik narancsot vastagon meghámozunk, és kifilézzük, azaz gyümölcshúst kivágjuk a hártyák közül. A két banánt meghámozzuk, fél centiméter vastag szeletekre vágjuk. A narancslevet óvatosan összekeverjük a narancs- és banándarabokkal, majd hozzáadjuk a likőrt, és megszórjuk a pisztáciával.

Megjegyzés

1 adag: 2280 kJ/545 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek