Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Páratlan páros: húsos zöldségek

A zöldfélék kevés hússal, felvágottal kiegészítve minden igényt kielégítenek. Nem túl nehéz ételek, mégis laktatóak.

Semmi sem unalmasabb az egyhangú étkezésnél. Biztos megtörtént már veled is, hogy a párod miatt napok óta csak húst-hússal ettetek. Vagy épp fordítva: ő panaszkodik, hogy csak zöldségeket talál a konyha minden szegletében, főleg a terített asztalon. Pedig van arany középút, ami mindkettőtöknek megfelel - és ráadásul finom is! Próbáld ki ajánlatainkat!

Szűzpecsenye kapros uborkával

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg cukkini
20 dkg kígyóuborka
1 nagy, piros húsú kaliforniai paprika
1 evőkanál vaj
1 evőkanál vágott kapor
2 dl tejszín
50 dkg szűzpecsenye
3 evőkanál olaj
A körethez:
60 dkg újburgonya
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj

Előkészítés: A körethez a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük, és sós vízben 20 percig főzzük. A húshoz a cukkinit, az uborkát megmossuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, és nem túl vékonyra felszeleteljük. A paprikát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, 2 percig pirítjuk benne az uborkát és a cukkinit. Sózzuk, és letakarva 5 percen át pároljuk. Rátesszük a kaprot, hozzáadjuk a tejszínt, kevés borsot, és 5-8 perc alatt kíméletesen összefőzzük. A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, és a kis szeleteket forró olajon, 5-6 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, mellé tesszük a paprikát, és 2 perc alatt összesütjük. Amikor a burgonya megpuhult, leszűrjük, és pihentetjük 5 percig. Az újhagymát finomra vágjuk, az olajon megpirítjuk. A burgonyát villával összetörjük, elkeverjük a hagymával. Sózzuk, borsozzuk, és kicsit összepirítjuk. A húshoz,az uborkás cukkinivel együtt  tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
Nehézségi fok: könnyű
1 adag: 738 kcal

 

Sonkás-zöldséges rizstorta

Hozzávalók 4 személyre:
2 tasak gyorsrizs
1 csipet sáfrányos szeklice
1 zöldség leveskocka
2 db sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 nagyobb cukkini
10 dkg leveles paraj
15 dkg füstölt tarja
4 evőkanál olaj
4 db tojás
1 teáskanál vaj a forma kikenéséhez

Előkészítés: A két csomag rizst külön-külön megfőzzük, az egyik tasakot a sáfránnyal színesített sós vízben, a másikat a zöldséglevesben. Főzés után sem keverjük össze, lecsepegtetjük, és hűlni hagyjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A cukkinit megmossuk, száraza töröljük, és vékony karikákra vágjuk. A parajt megmossuk, lecsepegtetjük. A tarját egészen apró kockákra vágjuk.

Elkészítés: A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal. Serpenyőben felforrósítjuk az olaj felét, rátesszük a hagymát, a sárgarépát, megsózzuk, borsozzuk, és üvegesre pirítjuk. Másik serpenyőben, a maradék olajjal, kevés sóval, borssal, bazsalikommal ízesítve megpároljuk a cukkinit. A kihűlt rizst zacskónként összekeverjük két-két tojással. Az előkészített tortaformába beleterítjük a zöldséges lében főtt rizst, ráterítjük a cukkinis rizst, megszórjuk a tarjával, majd a sáfrányos rizs következik, erre kanlazzuk a sárgarépát, és végül befedjük a spenóttal, melyet gyengén megsózunk. A sütőben 20-25 perc alatt átsütjük. Tortaformára vágva tálaljuk. Tojásos salátaöntetet kínálhatunk hozzá. Ehhez 4 személyre tálkába teszünk 4 tojássárgáját, 1 teáskanál mustárt, 2 dl olívaolajat, 1 teáskanál borecetet, 2 teáskanál fehérbort. Megsózzuk, frissen őrölt borssal meghintjük, és jól összekeverjük.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
Nehézségi fok: közepes
1 adag: 440 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss