Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Páratlan croissant

MME MME
11 4.1/5
60 perc
mester
átlagos
48 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A lisztet, az olajat, a tojásokat és a joghurtot összedolgozzuk a tejben és a cukorban feloldott élesztővel. A tésztát henger alakúra formázzuk, és 9 egyforma darabra osztjuk. A darabokat egyenként kör alakúra nyújtjuk (kb. 20 cm átmérőjű).

2.

Egyszerre 3 darabbal foglalkozunk. Az elsőt megkenjük a sóval kikevert vajjal, a tetejére a másik korongot tesszük, amit szintén megkenünk, majd rátesszük a harmadik korongot. Az így elkészített lapot 16 cikkre vágjuk. A többit ugyanígy elkészítjük.

3.

A cikkeket a vastag végük felől kifli formában felgöngyölítjük, a közepébe vékony füstölt sajtot teszünk. Sütés előtt 1 órát pihentetjük, kelesztjük a tésztát, majd a tetejét tojással megkenjük, és sajttal megszórjuk. Közepes hőfokon 15-20 percig sütjük.

Megjegyzés

Én kakaóval vagy csokival is szoktam tölteni, ebben az esetben nem sós, hanem cukros vajjal kenem meg a tésztát. Szerintem nagyon finom és puha a tésztája. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss