Elkészítés: A paprikát megmossuk és karikára vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, és szintén karikára vágva mindkettőt megsózzuk, félretesszük. A sonkát kockákra vágjuk, és nagyobb serpenyőban kevés olajjal üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, bőségesen meglocsoljuk étolajjal, és fedő alatt lecsót kezdünk készíteni.
Mikor feladta a levét, fedő nélkül folytatjuk a főzést. A burgonyát héjában addig főzzük, míg villával éppen bele tudunk szúrni. Hámozás után karikára vágjuk, hozzáadjuk a majdnem kész lecsóalaphoz, egy gerezd fokhagymát hozzápréselünk, és 5 percig még együtt
sütjük. Egy evőkanál paprikát szórunk rá. Ügyeljünk rá, hogy a massza olajban tocsogjon. Kanállal kis fészkeket kotrunk, és elosztva beleütjük az öt tojást, rányomjuk a másik gerezd fokhagymát, végül megszórjuk metélt petrezselyem zöldjével, és a sütést a tojások átsülésééig folytatjuk. Lehetőleg friss fehér kenyérrel fogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre