Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Parasztgulyás

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 pár virsli
  • 2 burgonya
  • 2 zöld paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 teáskanál fűszer paprika
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. A meghámozott, megmosott burgonyát apró kockákra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra szeleteljük. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, majd gerezdekre vágjuk. A virslit felkarikázzuk.

    A szalonnát lassú tűzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a virslit, átforrósítjuk, majd hozzátesszük a hagymát, és aranybarnára pirítjuk. Ezután beletesszük a burgonyát, félpuhára pároljuk, majd hozzákeverjük a paradicsomot és a paprikát is. Megszórjuk a fűszerpaprikával, ízesítjük sóval, borssal, felöntjük vízzel, hogy ellepje, és az egészet puhára főzzük.

    Forrón tálaljuk. Ízlés szerint tejföllel vagy tejszínnel sűrítjük.

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin