Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paraszt gulyás II.

default user icon
1 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 burgonya
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 2 pár virsli
  • 1 kávéskanál pirospaprika

Elkészítés

    Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A szalonna bőrét levágjuk, a szalonnát apró kockákra aprítjuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és csíkokra vágjuk. A paradicsom ot egy pillanatra forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, majd gerezdekre szeljük. A virslit karikára vágjuk.
    Elkészítés: Lábasba tesszük a szalonnát, lassú tűzön felolvasztjuk, amikor pirulni kezd hozzáadjuk a virslit és átforrósítjuk, majd beletesszük a hagymát, és kevergetve aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, félpuhára pároljuk, majd hozzákeverjük a paradicsom ot, a paprikát, és néhány perc alatt kicsit megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, lefedjük, és puhára főzzük. Forrón tálaljuk, ízlés szerint, aki szereti, tejföllel kicsit pikánssá teheti.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Molnár Zsófia
Kitűnő így első látásra, bár még nem ettem belőle.

Hasonló Receptek

Magazin