Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Parajtekercs túrókrémmel

default user icon
1 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 45 dkg fagyasztott parajkrém
  • 3 nagy tojás
  • 3 púpos evőkanál liszt
  • kevés ét olaj
  • A töltelékhez:
  • 30-35 dkg félzsíros tehéntúró
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2-3 evőkanál sűrű tejföl
  • bors
  • fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A parajkrémet kiolvasztom, kinyomkodom belőle a fölösleges vizet. Hozzáadom a 3 tojássárgáját, a lisztet, a sót, a végén pedig óvatosan belekeverem a kemény habbá vert tojásfehérjét.

    2. Egy 30 x 40 cm négyszögletes tepsit kibélelek sütőpapírral, amit megkenek étolaj jal. Elsimítom rajta a tésztát. Előremelegített sütőben, 250 fokon (alul-felül sütés), 7-8 perc alatt megsütőm.

    3. Nedves konyharuhára fordítom, és óvatosan leszedem róla a sütőpapírt. Ha nem jönne le róla, akkor a sütőpapírra is tehetünk nedves konyharuhát, az majd fellazítja.

    4. Elektromos habverővel elkeverem a túrót, hogy szép sima állaga legyen, és hozzáadom a többi alapanyagokat. A töltelék krémes, könnyen kenhető legyen, de nem folyós. A tejföl mennyiséget lehet variálni, pl. ha túl száraz a túró, lehet akár 3 evőkanállal is beletenni.

    5. Megkenem a töltelékkel a tésztalapot, mint a palacsintát, és óvatosan betekerem. Ezután szorosan betekerem fóliába, és a hűtőbe rakom 2-3 órára, hogy megdermedjen a töltelék, majd szeletelve tálalom.

Megjegyzés

Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető (kb.

dijuka
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

adambmw87
Köszönöm a receptet, nagyon finom volt! Egy 10-15 perc alatt elkészíthető csak a paraj kiolvadására kellett várni, de ha az megvan akkor már nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető! :)

Hasonló Receptek

Magazin