Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk egy kevés sóval és 3 tojással, majd kisodorjuk, és 3 cm széles metéltet vágunk belőle. Olajos, enyhén sós vízben kifőzzük.
Közben a parajt egy kicsit előfőzzük, vagy ha fagyasztott, akkor nem kell főzni, csak fölengedni. Elkészítjük a spenótmártást úgy, hogy olajon pirított liszttel, fokhagymával, sóval és tejföllel krémszerűvé keverjük.
Egy közepes tepsit olívaolajjal kikenünk, belerakunk egy sor tésztát, erre a parajmártás felét. Megszórjuk a sajt 1/3 részével, meglocsoljuk tejföllel. Utána ismét tészta, paraj, sajt, tejföl következik. A tetejére tészta kerül, amit a maradék sajt és tejföl keverékével locsolunk meg. Aki szereti, a tejfölt megbolondíthatja egy kevés frissen reszelt szerecsendióval is.
Kb. 25-30 percig sütjük, majd ha kicsit hűlt, kockára vágjuk, és úgy tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre