Elkészítés: A halszeleteket besózzuk, citromlevet csepegtetünk rá.
A lisztből, 10 dkg vajból és a tejből besamelt készítünk /a vajas rántást tejjel kiforraljuk, míg besűrűsödik./ Ízesítjük sóval, ételízesítővel, szerecsendióval, borssal.
A halat kevés vajon fehéredésig sütjük. A kiengedett parajt kevés vajon sóval, borssal, átnyomott fokhagymával, ételízesítővel ízesítve megpároljuk.
Egy jénaiba vagy tepsibe tesszük a halakat egymás mellé, ráhalmozzuk a megpárolt parajt. Habzsák vagy kanál segítségével beborítjuk a besamelmártással, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre