Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Parajos galuska kéksajtmártással

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg finomliszt
  • 5 db tojás
  • 40 dkg fagyasztott spenót
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • őrölt feketebors
  • A mártáshoz:
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 l tej
  • 20 dkg rokfort vagy márvány sajt
  • só /ha szükséges/
  • ételízesítő
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

Elkészítés: 80 dkg lisztből, az 5 tojásból és a kiolvasztott parajból galuskatésztát keverünk, ízesítjük sóval, őrölt borssal és a zúzott fokhagymával. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük, mint a hagyományos galuskát.

A mártáshoz egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk kb. 10 dkg lisztet, és habverővel kevergetve lassan felöntjük tejjel. Addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz. Belemorzsoljuk a sajtot, ízesítjük sóval /ha szükséges, mert a sajt sós/, ételízesítővel és borssal.

Tálalásnál a galuskát a mártással kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss