Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomszósz házilag

25 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. paradicsomszószhoz a fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk. A friss bazsalikomot és oregánót felaprítjuk. 
  2. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a sót, a zöldfűszereket, és a csilit, majd felöntjük a paradicsommal.
  3. Az egészet összeforraljuk, közben néhányszor megkeverjük, majd üvegekbe töltjük és kihűtjük. 

Megjegyzés

Már egy jó ideje ezt a szószt alkalmazom előszeretettel, ha bolognai spagettit, lasagnet, pizzát vagy gnocchit... szóval olyan finomságot készítek, amely paradicsomos öntetet kíván. Egészséges, tartósítószermentes keverék. Ha nincs a kezünk ügyében vagy éppen az otthoni fűszeres kertecskénkben friss fűszer, akkor megfelel a szárított is, de nem lesz olyan intenzív ízű a keverék.
Hűtőben 1 hétig eláll.
TIPP: Megbolondítható 1 ek mézzel vagy zúzott koriandermaggal is. - BoldogAgi

Ezek is érdekelhetnek

Friss