Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomsaláta III.

15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az érett, de kemény paradicsomokat szűrőkanálba tesszük (egyszerre 3-4 db-ot ), és forrásba lévő vízbe mártjuk pár pillanatra, majd kiemelve lehúzzuk a héját. A lehámozott paradicsomokat kb. fél centis korongokra szeleteljük.

Egy jénai tálba lerakunk egy sor paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kis cukorral, csepegtetünk rá egy kis citromlevet, megszórjuk az apróra vágott hagymával, a finomra vágott petrezselyemmel, majd pár csepp olajjal. Így rétegezzük és ízesítjük a salátát.

Ha elfogytak a hozzávalók, lefedjük és jól lehűtjük.

Megjegyzés

Előző nap elkészítve az igazi, addigra jól összeérnek az ízek.
- tünci25

Ezek is érdekelhetnek

Friss