Elkészítés: Az érett, de kemény paradicsomokat szűrőkanálba tesszük (egyszerre 3-4 db-ot ), és forrásba lévő vízbe mártjuk pár pillanatra, majd kiemelve lehúzzuk a héját. A lehámozott paradicsomokat kb. fél centis korongokra szeleteljük.
Egy jénai tálba lerakunk egy sor paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kis cukorral, csepegtetünk rá egy kis citromlevet, megszórjuk az apróra vágott hagymával, a finomra vágott petrezselyemmel, majd pár csepp olajjal. Így rétegezzük és ízesítjük a salátát.
Ha elfogytak a hozzávalók, lefedjük és jól lehűtjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre