Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsompuding sajtmártással

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Pudinghoz:
  • 8 evőkanál vaj
  • 8 evőkanál liszt
  • 4 dl paradicsomlé
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 tojás
  • A sajtmártáshoz:
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tej
  • 3 evőkanál tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 tojássárgája
  • őrölt fehérbors
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés

    Elkészítés: Forró vajban elkeverjük a lisztet, majd a paradicsomlével felöntjük, és folyamatosan kevergetve sűrűre
    főzzük. Levesszük a tűzről, elkeverjük benne a cukrot, majd a tojássárgáka, végül beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját is. 4 kis fémformát kivajazunk, és beleadagoljuk a masszát.

    Tepsibe vizet öntünk, beleállítjuk a formákat, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50 percig pároljuk.

    A sajtmártáshoz olvasztott vajon átforgatjuk a lisztet, de nem hagyjuk, hogy színt kapjon, majd felengedjük forró tejjel, hozzáadjuk a tejfölt és a sajtot, felforraljuk. Vékony sugárban hozzákeverjük a tejszínnel elkevert tojássárgáját, de azzal már nem forraljuk fel. Fehérborssal, kevés sóval, és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük.

    A paradicsompudingokat kiborítjuk a formából, és a sajtmártással tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin