Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomot a balkonra!

Unod a zöldséges standok áruit? Szeretnél egy kicsit magad is kertésszé válni? Íme néhány tipp, hogy tudsz igazi zöldség oázist varázsolni a teraszodra!
Ha eddig azt gondoltad, hogy a kiskerted, teraszod csak virágokkal tudod díszíteni, hát nagyon tévedsz. Ma már számos díszzöldség, és mini fajta között is válogathatsz.

A legtöbb dísz zöldség azonban nem ehető fajta, így mielőtt abban reménykedsz, hogy a kis apró paradicsomot vagy paprikát fel tudod majd tálalni, jobb ha érdeklődsz az eladótól, hogy még csak véletlenül sem mérgező-e.


Koktélparadicsomot és apró pirospaprikát bátran választhatsz, ráadásul viszonylag tereptűrőek, így akár a panel lakásod erkélyén is számos tövet felnevelhetsz.

A másik remek dolog, ha fűszernövényeket kezdesz nevelni. Így nem csak zöldbe borítod a teraszt, de a saját magad által nevelt friss fűszerekkel ízesítheted az ételeidet. Ültess oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot vagy zsályát.

A legtöbb balkonzöldség szereti a napot, de azért próbáld nem olyan helyre rakni őket, ahol egész nap napsütésben pompáznak.

Soha ne hagyd, hogy a földjük teljesen kiszáradjon, de ne is öntözd túl őket. Legyen mindig nedves a földjük, ne ess sose túlzásba.

Mivel cserépben vagy ládában vannak, így egy idő után elfogy a földből a tápanyag. Mindig gondoskodj megfelelő pótlásról, de itt is ugyanaz a szabály, mint az öntözésnél: mértékkel!

Ezek is érdekelhetnek

Friss